Saturday, 1 February 2020

1000 + Simplifications Questions And Answers for IBPS and SBI

1000 + Simplifications Questions And Answers for IBPS and SBI clerk , IBPS PO , IBPS RRB and All bank Exams Online Practice purpose

1.  $(15)^{2}-(5)^{3}+\sqrt{625}+44=(?)^{2}$
a
   13
b
  17
c
  $\sqrt{17}$
d
  $\sqrt{13}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
2.  $\frac{1}{3}$ of $\frac{2}{5}$ of $360=?$
a
   48
b
  60
c
  56
d
  68
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
3.  $5 \frac{1}{8}$ of $208+786=2000-?$
a
   124
b
  112
c
  148
d
  184
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
4.  2140 + 140 +40 – 1610 = ?
a
   690
b
  720
c
  710
d
  700
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
5.  96 + 32 × 5 – 31 = ?
a
   221
b
  229
c
  225
d
  223
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
6.  $\frac{17 \times 4+4^{2} \times 2}{90 \div 5 \times 12}=?$
a
   $\frac{22}{57}$
b
  $\frac{13}{27}$
c
  $\frac{11}{27}$
d
  $\frac{25}{54}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
7.  $4 \frac{5}{6}+7 \frac{1}{2}-5 \frac{8}{11}=?$
a
   $2 \frac{10}{33}$
b
  $6 \frac{10}{33}$
c
  $2 \frac{20}{33}$
d
  $6 \frac{20}{33}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
8.  375 ÷ ? = 75
a
   25
b
  10
c
  15
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
9.  $\sqrt{963}+(4.895)^{2}-9.24=?$
a
   35
b
  45
c
  60
d
  85
e
  25
Answer & Explanation
Answer : Option B
10.  0.5 × 3.9 ÷ 1.3 = ? + 0.5
a
   0.2
b
  0.01
c
  0.1
d
  1.0
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
11.  $8305 \times\left(\frac{1}{7} \times \frac{1}{5} \times 840\right)=?$
a
   199320
b
  192390
c
  193920
d
  199230
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
12.  5554 – 333 + 45 =? + 2525
a
   2174
b
  2741
c
  2417
d
  2714
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
13.  $\frac{5}{7}+\frac{2}{3}-\frac{2}{7}=?$
a
   $1 \frac{2}{21}$
b
  $2 \frac{2}{21}$
c
  $1 \frac{1}{21}$
d
  $2 \frac{1}{21}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
14.  $\sqrt{7744}=?$
a
   78
b
  62
c
  88
d
  58
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
15.  $\frac{414 \div 23 \times 7+36}{7^{2}+\left(3^{2}-2^{2}\right)}=?$
a
   5
b
  3
c
  2
d
  4
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
16.  $? \times \frac{7}{12} \times \frac{5}{7} \times \frac{1}{2}=2500$
a
   14000
b
  12000
c
  13000
d
  11000
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
17.  $\frac{36+16 \times 36 \div 9}{2}=?$
a
   40
b
  100
c
  80
d
  50
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
18.  $5 \frac{1}{5}+2 \frac{3}{5}+1 \frac{2}{5}=?$
a
   $9 \frac{1}{5}$
b
  $8 \frac{3}{5}$
c
  $6 \frac{2}{5}$
d
  $7 \frac{4}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
19.  62% of 350 -?% of 140 = 154 () 55
a
   47
b
  25
c
  38
d
  None of these
e
  4
Answer & Explanation
Answer : Option E
20.  0.4 × 7.5 ÷ 0.6 × 25 = ?
a
   115
b
  145
c
  125
d
  155
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
21.  $(4)^{4} \div(16)^{3} \times 256=4^{(2-6)}$
a
   5
b
  3
c
  5
d
  9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
22.  ? ÷ 40 × 9 = 378
a
   1648
b
  1680
c
  1696
d
  1616
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
23.  4 × ? = 9835 ÷ 7
a
   317.25
b
  315.25
c
  351.25
d
  371.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
24.  (1024 – 263 – 233) ÷ (986 – 764 – 156) = ?
a
   9
b
  7
c
  6
d
  8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
25.  16% of 450 ÷ ? % of 250 = 4.8
a
   12
b
  4
c
  6
d
  10
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
26.  $\frac{3}{7} \div \frac{9}{14} \times \frac{6}{11}=?$
a
   $\frac{9}{22}$
b
  $\frac{7}{22}$
c
  $\frac{4}{11}$
d
  $\frac{7}{11}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
27.  $(\sqrt{8})^{6} \times(64)^{3} \div 8^{4}=(8)^{?}$
a
   5
b
  4
c
  7
d
  3
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
28.  ? ÷ 48 × 12 = 171
a
   698
b
  684
c
  566
d
  596
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
29.  $9 \times 81 \div 27=(3)^{?}$
a
   4
b
  2
c
  3
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
30.  $\frac{1}{2}$ of $\frac{1}{5}$ of $\frac{1}{4}$ of $4500=?$
a
   110.3
b
  118.3
c
  116.5
d
  117.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
31.  (0.8 × 8800 ÷ 16) × 4 =?
a
   1766
b
  1756
c
  1750
d
  1760
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
32.  $35 \%$ of $180-\sqrt{49}=?$
a
   62
b
  67
c
  58
d
  55
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
33.  $3 \frac{1}{6}+4 \frac{1}{2}-2 \frac{2}{3}-1 \frac{11}{12}=?$
a
   $3 \frac{1}{12}$
b
  $1 \frac{5}{12}$
c
  $1 \frac{7}{12}$
d
  $3 \frac{7}{12}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
34.  $\frac{12}{?}=\frac{?}{27}$
a
   8
b
  164
c
  162
d
  16
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
35.  $\frac{11}{13}+\frac{5}{26}+\frac{3}{52}=?$
a
   $3 \frac{5}{28}$
b
  $1 \frac{5}{52}$
c
  3
d
  1
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
36.  $\frac{(?)^{2 / 3}}{42}=\frac{5}{(?)^{1 / 3}}$
a
   210
b
  10
c
  20
d
  $10 \sqrt{2}$
e
  $\sqrt{20}$
Answer & Explanation
Answer : Option A
37.  $\frac{363}{?}=\frac{?}{3}$
a
   37
b
  43
c
  33
d
  47
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
38.  73669 + 12457 = ? + 25156
a
   60480
b
  67090
c
  69070
d
  68240
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
39.  22% of 250 + 35% of 460 = ?
a
   226
b
  216
c
  232
d
  242
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
40.  (4.6 × 2.8 × 5.5) – (3.2 × 4.5 × 2.8) =?
a
   28.35
b
  36.28
c
  32.52
d
  30.42
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
41.  13.013 – 22.104 + 62.903 – 9.048 = ?
a
   4.724
b
  44.764
c
  44.744
d
  42.764
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
42.  10% of 411.2 = ?
a
   421.25
b
  411.2
c
  41.12
d
  64.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
43.  ? of (18% of 250 + 25% of 144) = 54
a
   $\frac{3}{2}$
b
  $\frac{4}{9}$
c
  $\frac{1}{3}$
d
  $\frac{2}{3}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
44.  35% of ? = 197.4
a
   654
b
  551
c
  564
d
  665
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
45.  25639 – 5252 – 3232 =?
a
   17255
b
  17515
c
  17551
d
  17155
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
46.  $\sqrt{?}+18=\sqrt{1444}$
a
   484
b
  361
c
  441
d
  400
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
47.  $7 \frac{2}{7}$ of $189+452=2000-?$
a
   170
b
  198
c
  183
d
  164
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
48.  $2 \frac{1}{5}+3 \frac{2}{5}-1 \frac{1}{3}=?$
a
   $4 \frac{1}{5}$
b
  $4 \frac{1}{4}$
c
  $4 \frac{2}{3}$
d
  $4 \frac{4}{15}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
49.  $4^{10} \times 64 \div 256=4^{?} \times 16$
a
   5
b
  9
c
  8
d
  6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
50.  113698 – 105697 – 3058 = ?
a
   4493
b
  4953
c
  4943
d
  4934
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
51.  22% of ? + 166.64 = 340
a
   784
b
  786
c
  782
d
  792
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
52.  318 × 23 – 1465 = ?
a
   5237
b
  5489
c
  5327
d
  5849
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
53.  -19 – 31 – 43 – 20 + 344 =?
a
   235
b
  239
c
  231
d
  233
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
54.  $\frac{2}{3} \mathrm{rd}$ of $\frac{3}{5}$ th of $\frac{4}{5}$ th of $?=1112$
a
   3425
b
  3575
c
  3215
d
  3475
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
55.  63251 + 52894 = ? + 37624
a
   78521
b
  87812
c
  76821
d
  67281
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
56.  7878 – 4545 + 5454 =? + 4444
a
   3434
b
  4334
c
  4242
d
  4343
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
57.  $\sqrt{324}+\sqrt{1296}=?$
a
   42
b
  52
c
  54
d
  44
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
58.  $\frac{2}{5}+\frac{3}{13}+\frac{4}{13}=?$
a
   $\frac{9}{13}$
b
  $\frac{31}{61}$
c
  $\frac{9}{31}$
d
  $\frac{61}{65}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
59.  $30 \%$ of $200+\sqrt{?}=48 \%$ of $550-10 \%$ of 150
a
   35721
b
  189
c
  21
d
  600
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
60.  48% of 112 - ?% of 88 = 45.4
a
   4.2
b
  7.8
c
  9.5
d
  11.4
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
61.  $(12.11)^{2}+(?)^{2}=732.2921$
a
   20.2
b
  24.2
c
  19.2
d
  23.1
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
62.  72% of 654 – 41% of 312 = ?
a
   276.60
b
  342.96
c
  296.72
d
  336.84
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
63.  $92 \times 5 \div 10+3=(?)^{2}$
a
   28
b
  $(49)^{2}$
c
  $\sqrt{7}$
d
  -7
e
  $(28)^{2}$
Answer & Explanation
Answer : Option D
64.  4900 ÷ 28 × 444 ÷ 12 = ?
a
   6745
b
  6475
c
  6575
d
  6455
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
65.  $64 \times 16 \div 256=(4)^{(?-3)}$
a
   3
b
  4
c
  5
d
  1
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
66.  $\frac{4}{5}$ of $460+\frac{3}{4}$ of $220=?$
a
   530
b
  533
c
  532
d
  534
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
67.  $\frac{3}{8}$ Of $\frac{4}{7}$ of $\frac{7}{9}$ of $738=?$
a
   142
b
  132
c
  143
d
  123
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
68.  485.21 – 259.12 + 338.47 = ?
a
   564.56
b
  546.76
c
  515.86
d
  575.96
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
69.  547 × 37 – 20000 = ?
a
   235
b
  237
c
  239
d
  233
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
70.  1740 ÷ 12 × 4070 ÷ 110 = ?
a
   5445
b
  5365
c
  5635
d
  5465
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
71.  $\frac{12}{19} \times \frac{76}{81} \times \frac{3}{8}=?$
a
   $\frac{4}{7}$
b
  $\frac{2}{9}$
c
  $\frac{4}{9}$
d
  $\frac{2}{7}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
72.  (255 × 2000) ÷ 5000 × 25 = ?
a
   2550
b
  4.08
c
  255
d
  4590
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
73.  0.04 × ? = 0.000016
a
   0.04
b
  0.0004
c
  4
d
  400
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
74.  12% of 150 + 62% of 800 =?
a
   516
b
  514
c
  515
d
  518
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
75.  $(5)^{2}+(4)^{3}-\sqrt{676}=(?)^{2}$
a
   $\sqrt{3}$
b
  $\sqrt{63}$
c
  63
d
  9
e
  7
Answer & Explanation
Answer : Option B
76.  45% of 660 + 28% of 450 = ?
a
   428
b
  413
c
  423
d
  418
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
77.  $(16)^{2}-5^{3}+\sqrt{169}=(?)^{2}$
a
   $12^{2}$
b
  $\sqrt{12}$
c
  14
d
  $(144)^{2}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
78.  (14 × 6) – (13 × 5) + 9 =? ÷ 4
a
   $\sqrt 7$
b
  28
c
  7
d
  112
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
79.  $\sqrt{?}-12=\sqrt{1296}$
a
   $(48)^{2}$
b
  $\sqrt{48}$
c
  48
d
  $\sqrt{2304}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
80.  0.2 × 222 ÷ 20 × 12 = ?
a
   28.36
b
  22.62
c
  24.88
d
  26.64
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
81.  $\frac{23}{?}=\frac{?}{92}$
a
   44
b
  46
c
  54
d
  56
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
82.  . 6250 ÷ 8 = ?
a
   772.25
b
  781.25
c
  787.25
d
  776.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
83.  126315 – 87924 = ? × 67
a
   562
b
  661
c
  573
d
  684
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
84.  $1 \frac{2}{5}-2 \frac{5}{7}+3 \frac{7}{10}=?$
a
   $5 \frac{17}{10}$
b
  $3 \frac{11}{70}$
c
  $2 \frac{27}{70}$
d
  $4 \frac{13}{70}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
85.  34.36 – 45.67 + 86.56 =? + 37.96
a
   37.49
b
  31.29
c
  32.29
d
  38.49
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
86.  $11.88 \times \frac{250}{18}=?$
a
   16.50
b
  192.7
c
  165
d
  155
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
87.  $\frac{8}{15}$ of $75 \%$ of $640=?$
a
   248
b
  280
c
  264
d
  256
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
88.  16% of 250 + 115% of 480 = ?
a
   498
b
  588
c
  582
d
  522
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
89.  $\frac{49 \times 27}{18 \% \text { of } 50}=?$
a
   47
b
  141
c
  143
d
  149
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
90.  $17^{12} \times 17^{4}=?$
a
   $17^{48}$
b
  $17^{8}$
c
  $17^{3}$
d
  $17^{16}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
91.  $13^{13} \times 13^{7}=?$
a
   $13^{6}$
b
  $13^{-6}$
c
  $13^{19}$
d
  $13^{20}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
92.  975 + 714 ÷ 42 = ?
a
   992
b
  40
c
  888
d
  124
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
93.  $75 \times \sqrt{841} \div 15=?$
a
   115
b
  145
c
  135
d
  125
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
94.  $90780 \div \sqrt{?}=85 \times 12$
a
   87
b
  7921
c
  89
d
  7569
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
95.  $(656 \div 164)^{2}=\sqrt{?}$
a
   4
b
  64
c
  16
d
  256
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
96.  445 × 98 – 2005 = ?
a
   41065
b
  41056
c
  41605
d
  41506
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
97.  2.28 × 12.5 – 6.5 × 2.4 =
a
   15.6
b
  16.4
c
  16.2
d
  12.9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
98.  $5^{6} \times(25)^{2} \div 625=5^{?}$
a
   6
b
  5
c
  8
d
  9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
99.  $36652 \div \sqrt{?}=14 \times 9+61$
a
   30276
b
  28561
c
  34596
d
  38416
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
100.  $(74395-72699) \times \frac{5}{16}=?$
a
   530
b
  106
c
  240
d
  420
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
101.  436.729 – 211.116 – 107.102 = ?
a
   118.511
b
  108.411
c
  218.501
d
  117.412
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
102.  345 ÷ 23 ÷ 5 = ?
a
   3
b
  3.5
c
  2
d
  2.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
103.  If $(150)^{2}$ is added to the cube of a number, the answer so obtained is 77372. What is the number?
a
   34
b
  38
c
  36
d
  32
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
104.  $\frac{4}{15}$ of $75 \%$ of $440=?$
a
   76
b
  88
c
  68
d
  66
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
105.  666.06 + 66.60 + 0.66 + 6.06 + 6 + 60 = ?
a
   819.56
b
  826.44
c
  805.38
d
  6.607
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
106.  $\frac{16}{29} \times \frac{87}{128} \times \frac{16}{21}=?$
a
   $\frac{3}{8}$
b
  $\frac{2}{7}$
c
  $\frac{2}{9}$
d
  $\frac{3}{7}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
107.  $\sqrt{?}+17=\sqrt{961}$
a
   169
b
  225
c
  196
d
  256
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
108.  $4 \times 5^{2}-3^{2} \times 7+6^{2}=?+24$
a
   $4^{2}$
b
  $8^{2}$
c
  $7^{2}$
d
  $9^{2}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
109.  $(54.5 \times 8 \times 3) \div 6-2=(?)^{3}$
a
   $\sqrt{6}$
b
  36
c
  6
d
  $(6)^{3}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
110.  $3654 \div \sqrt{1764}+?=(10)^{2}$
a
   13
b
  16
c
  9
d
  12
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
111.  73% of 5800 – 69% of 240 = ?
a
   4608.3
b
  4680.4
c
  4008.4
d
  4210.8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
112.  99.99 + 666.66 = ?
a
   766.65
b
  766
c
  676.95
d
  728.59
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
113.  $\frac{5}{8}+\frac{1}{4}+\frac{7}{12}=?$
a
   $1 \frac{7}{24}$
b
  $1 \frac{13}{24}$
c
  $1 \frac{11}{24}$
d
  $1 \frac{9}{26}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
114.  $3 \frac{3}{4} \div 2 \frac{1}{2} \times 4 \frac{1}{2}+1 \frac{3}{4}=?$
a
   $7 \frac{1}{2}$
b
  $8 \frac{1}{2}$
c
  $4 \frac{1}{4}$
d
  $3 \frac{3}{4}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
115.  4561 + 3254 = 5422 + ?
a
   2398
b
  2933
c
  2339
d
  2393
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
116.  6999 + 3555 – 2333 = ?
a
   7338
b
  8221
c
  8444
d
  8337
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
117.  1615 ÷ (50 × 0.85) = ?
a
   42
b
  36
c
  40
d
  38
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
118.  97306 – 89306 =? % of 32000
a
   20
b
  40
c
  35
d
  25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
119.  $21^{2} \div 49 \times 6=?$
a
   36
b
  2.4
c
  54
d
  1.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
120.  $2 \frac{1}{3}$ of $1 \frac{1}{4}$ of $(?)=280$
a
   48
b
  96
c
  124
d
  116
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
121.  63% of 781 + ? = 666
a
   173.97
b
  164.85
c
  195.79
d
  181.63
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
122.  $\sqrt[3]{512} \div \sqrt[4]{16}+\sqrt{576}=?$
a
   22
b
  24
c
  31
d
  18
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
123.  (10248 ÷ 56) – (7568 ÷ ?) = 11
a
   54
b
  42
c
  48
d
  52
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
124.  $2 \frac{1}{2}+2 \frac{1}{3}+1 \frac{2}{5}=?$
a
   $6 \frac{13}{30}$
b
  $6 \frac{11}{30}$
c
  $3 \frac{7}{30}$
d
  $4 \frac{7}{30}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
125.  2.8 + 28.8 + 2.88 + 0.2 + 0.28 = ?
a
   34.96
b
  33.96
c
  44.96
d
  43.96
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
126.  $1 \frac{1}{8}+2 \frac{2}{3}+3 \frac{3}{4}=?$
a
   $7 \frac{13}{24}$
b
  $7 \frac{13}{16}$
c
  $7 \frac{11}{24}$
d
  $7 \frac{11}{16}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
127.  8052 – 9883 + 6048 =? × 25
a
   186.86
b
  186.68
c
  168.86
d
  168.68
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
128.  $\frac{88}{24} \times \frac{105}{51} \div \frac{33}{34}=?$
a
   $7 \frac{4}{9}$
b
  $4 \frac{5}{18}$
c
  $7 \frac{7}{9}$
d
  $4 \frac{7}{18}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
129.  3604 ÷ 53 × ? = 2924
a
   41
b
  59
c
  61
d
  45
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
130.  206 × 71 – 12080 =?
a
   2654
b
  2546
c
  2654
d
  2564
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
131.  3412 + 4367 + 5590 = ?
a
   13487
b
  13369
c
  13121
d
  13245
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
132.  140% of 450 + 24% of 650 = ?
a
   786
b
  488
c
  800
d
  474
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
133.  $\sqrt{576}+\sqrt{841}=\sqrt{?}$
a
   2098
b
  2909
c
  2809
d
  2890
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
134.  425 + 363 - ? = 536
a
   252
b
  230
c
  232
d
  240
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
135.  4495 ÷ 145 × 656 ÷ 16 = ?
a
   0.76
b
  72
c
  1312
d
  0.41
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
136.  $1637+1832=(45)^{2}+(?)^{2}$
a
   42
b
  54
c
  46
d
  38
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
137.  $(62.5 \times 14 \times 5) \div 25+41=(?)^{3}$
a
   4
b
  9
c
  5
d
  8
e
  6
Answer & Explanation
Answer : Option D
138.  57.63 – 37.26 = 39.27 - ?
a
   19.54
b
  18.90
c
  19.73
d
  18.54
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
139.  546 + 222 ÷ 6 × 9 = ?
a
   982
b
  879
c
  839
d
  997
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
140.  $(32)^{2}-(18)^{2}=?$
a
   720
b
  675
c
  700
d
  690
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
141.  $5^{2} \times 25^{3} \times 625=(5)^{?}$
a
   13
b
  12
c
  10
d
  11
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
142.  $\frac{3}{4}$ th of $46 \%$ of $400-12=?$
a
   126
b
  128
c
  124
d
  122
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
143.  144 × 83 – 9090 =?
a
   2286
b
  2862
c
  2682
d
  2268
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
144.  (12 × 7) – (13 × 5) – 10 = ? ÷ 5
a
   90
b
  25
c
  $1 \frac{3}{5}$
d
  $1 \frac{4}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
145.  $3 \frac{1}{4}+2 \frac{1}{2}+6 \frac{1}{6}=?$
a
   $13 \frac{11}{12}$
b
  $12 \frac{11}{12}$
c
  $15 \frac{11}{12}$
d
  $11 \frac{11}{12}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
146.  $\frac{7}{12}-\frac{3}{4}+\frac{2}{3}=?$
a
   $\frac{1}{6}$
b
  $\frac{1}{2}$
c
  $\frac{5}{12}$
d
  $\frac{5}{6}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
147.  $(19)^{2}+(28)^{2}-(16)^{2}=?$
a
   883
b
  889
c
  888
d
  885
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
148.  (2560 × 1.4) + (7400 × .6) = ?
a
   9746
b
  8024
c
  6523
d
  3961
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
149.  $8 \frac{5}{9} \times 4 \frac{3}{5}-6 \frac{1}{3}=?$
a
   $33 \frac{11}{45}$
b
  $32 \frac{11}{45}$
c
  $32 \frac{1}{45}$
d
  $33 \frac{1}{45}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
150.  $(8)^{2}+(9)^{2}+(4)^{2}=?$
a
   201
b
  441
c
  159
d
  221
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
151.  97 + 710 – 143 = 4 × ?
a
   166
b
  332
c
  664
d
  156
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
152.  $(45.8 \times 6 \times 5) \div 2-344=(?)^{3}$
a
   49
b
  $(7)^{3}$
c
  7
d
  $\sqrt{7}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
153.  $6^{5} \times 36^{2} \times 1296=6^{?}$
a
   13
b
  12
c
  11
d
  14
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
154.  $325-(12)^{2}+75=(?)^{2}-68$
a
   $\sqrt{18}$
b
  $(324)^{2}$
c
  18
d
  324
e
  $\sqrt{314}$
Answer & Explanation
Answer : Option C
155.  27.831 – 31.425 + 18.749 – (?) = 12
a
   4.155
b
  3.105
c
  4.345
d
  3.255
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
156.  $\frac{18 \times 14+46}{16 \times 10-23}=?$
a
   $2 \frac{24}{137}$
b
  $4 \frac{37}{138}$
c
  $3 \frac{32}{173}$
d
  $1 \frac{1}{2}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
157.  $4 \frac{4}{5} \div 6 \frac{2}{5}=?$
a
   $\frac{5}{7}$
b
  $\frac{5}{8}$
c
  $\frac{3}{4}$
d
  $\frac{7}{11}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
158.  45% of 3204 – 48% of ? = 911.40
a
   1150
b
  1105
c
  1050
d
  1005
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
159.  If $(58)^{2}$ is added to the square of a number, the answer so obtained is 5668. What is the number?
a
   51
b
  56
c
  33
d
  47
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
160.  $\sqrt{?}+22=\sqrt{2601}$
a
   $\sqrt{841}$
b
  $(841)^{2}$
c
  $\sqrt{22}$
d
  22
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
161.  $\sqrt{155+63-31+254}=?$
a
   -23
b
  441
c
  27
d
  -21
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
162.  $\frac{?}{388}=\frac{97}{?}$
a
   206
b
  222
c
  196
d
  178
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
163.  $(40.5 \times 7 \times 4) \div 6-(8)^{2}=(? ?)^{3}$
a
   25
b
  $\sqrt{5}$
c
  $(5)^{3}$
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
164.  $\frac{(?)^{4 / 7}}{75}=\frac{3}{(?)^{10 / 7}}$
a
   225
b
  30
c
  25
d
  15
e
  125
Answer & Explanation
Answer : Option D
165.  $\sqrt{2.25} \times(12)^{2}=(?)^{3}$
a
   $\sqrt{6}$
b
  6
c
  36
d
  64
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
166.  4.3 + 43.34 + 34.43 + 43.43 + 3.4 = ?
a
   129.8
b
  128.9
c
  189.2
d
  182.9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
167.  ? ÷ 48 × 17 = 612
a
   1874
b
  1680
c
  1728
d
  1936
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
168.  $\sqrt{289}-15=?$
a
   5
b
  4
c
  6
d
  7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
169.  $\frac{2}{5}$ of $\frac{3}{4}$ of $\frac{1}{4}$ of $26000=?$
a
   1930
b
  1900
c
  1950
d
  1980
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
170.  $2 \frac{3}{5} \times 8 \frac{1}{3}+7 \frac{1}{6} \times 2 \frac{2}{5}=?$
a
   $32 \frac{8}{15}$
b
  $34 \frac{3}{5}$
c
  $38 \frac{13}{15}$
d
  $36 \frac{3}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
171.  4368 + 2158 – 596 - ? = 3421 + 1262
a
   1066
b
  1174
c
  1247
d
  1387
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
172.  27 × 5 + 167 – 32 =? – 113
a
   358
b
  382
c
  383
d
  348
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
173.  336 × 15 × 8 = ?
a
   40350
b
  41330
c
  41320
d
  40330
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
174.  $\sqrt{1089}+3=(?)^{2}$
a
   8
b
  3
c
  5
d
  6
e
  4
Answer & Explanation
Answer : Option D
175.  744 ÷ ? – 13 = 18
a
   28
b
  18
c
  24
d
  20
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
176.  742 ÷ 28 + 13.5 =? ÷ 65
a
   2580
b
  2400
c
  2500
d
  2650
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
177.  2530 ÷ ? ÷ 10 = 12.65
a
   31
b
  30
c
  20
d
  25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
178.  18% of 255 + ?% of 600 = 255.9
a
   45
b
  44
c
  38
d
  35
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
179.  35% of 430 + ? % of 360 = 276.5
a
   30
b
  45
c
  25
d
  15
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
180.  $15^{3} \times 9^{3}-1555^{2}=?$
a
   43250
b
  41250
c
  44250
d
  42350
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
181.  $\frac{25 \times 90}{12 \% \text { of } 250}=?$
a
   75
b
  80
c
  45
d
  50
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
182.  580 × ? + 155 = 300
a
   4
b
  0.25
c
  2
d
  1.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
183.  32.25 × 2.4 × 1.6 = ?
a
   112.84
b
  123.84
c
  112.88
d
  128.84
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
184.  58% of 450 - ? % of 250 = 181
a
   30
b
  48
c
  32
d
  34
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
185.  13.5 × 16.3 × 12.8 =?
a
   2186.64
b
  2816.64
c
  2861.46
d
  2168.46
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
186.  $\sqrt{?}+19^{2}=21^{2}$
a
   64
b
  4
c
  16
d
  6400
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
187.  23578 + 33872 + 17193 – 52559 = ?
a
   22086
b
  22084
c
  22082
d
  22088
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
188.  $(7)^{5} \div(49)^{6} \times(343)=7^{(2-5)}$
a
   1
b
  5
c
  3
d
  -9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
189.  $441 \div 3 \times \sqrt{?}=10290$
a
   80
b
  70
c
  6400
d
  4900
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
190.  (8.2% of 365) – (1.75% of 108) = ?
a
   28.04
b
  53.76
c
  16.02
d
  42.34
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
191.  (23 × 8) – (13 × 5) + 67 =? × 6
a
   21
b
  33
c
  41
d
  34
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
192.  $\frac{1}{2} \times \frac{2}{7} \times \frac{4}{5} \times 4585=65.5$
a
   4
b
  24
c
  16
d
  8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
193.  (343 – 103) ÷ (216 ÷ 36) = ?
a
   32
b
  30
c
  40
d
  42
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
194.  1.4% of 750 + 2.2% of 480 = ?
a
   21.16
b
  21.06
c
  21.18
d
  20.88
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
195.  64% of 460 = ?
a
   276
b
  300.8
c
  294.4
d
  288
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
196.  67.39 – 11.78 + 19.63 = ? + 22.41
a
   65.78
b
  52.73
c
  64.78
d
  52.83
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
197.  $\sqrt{23409}=?$
a
   165
b
  163
c
  153
d
  157
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
198.  $\frac{350 \times 25}{8 \times 2.5}=?$
a
   437.5
b
  8750
c
  364.5
d
  1093.75
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
199.  3.2% of 250 + 1.8% of 400 = ?
a
   14.8
b
  15.75
c
  15.2
d
  14.75
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
200.  6389 – 1212 – 2828 = ?
a
   2349
b
  2394
c
  2934
d
  2493
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
201.  $\frac{3}{56} \times 1736+358=?$
a
   351
b
  553
c
  451
d
  463
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
202.  $\frac{34 \times 4-12 \times 8}{6^{2}+\sqrt{196}+(11)^{2}}=?$
a
   $\frac{36}{171}$
b
  $\frac{22}{171}$
c
  $\frac{40}{121}$
d
  $\frac{14}{171}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
203.  If $(78)^{2}$ is subtracted from the square of the number, the answer so obtained is 6460. What is the number?
a
   111
b
  115
c
  109
d
  113
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
204.  1720 – 258 + 428 × 5.5 = ?
a
   3716
b
  3816
c
  3431
d
  3388
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
205.  What value will be obtained if the cube of 6 is subtracted from the square of 29?
a
   545
b
  645
c
  625
d
  565
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
206.  $\frac{1}{2} \times \frac{3}{4} \div\left(\frac{9}{2} \times \frac{5}{8}\right)=?$
a
   $\frac{12}{5}$
b
  $\frac{5}{108}$
c
  $\frac{15}{8}$
d
  $\frac{5}{96}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
207.  $\frac{(?)^{4 / 5}}{48}=\frac{12}{(?)^{6 / 5}}$
a
   12
b
  48
c
  -48
d
  – 12
e
  24
Answer & Explanation
Answer : Option A
208.  5642.36 + 237.35 + 522.93 = ? + 3990.35
a
   2415.29
b
  2416.45
c
  2411.23
d
  2418.76
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
209.  $(5863-\sqrt{2704}) \times 0.5=?$
a
   2905.5
b
  2955.5
c
  2590.5
d
  2909.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
210.  $76 \%$ of $(?)-(11)^{2}=525$ a) 850
a
   740
b
  840
c
  750
d
  None of these
e
  1
Answer & Explanation
Answer : Option E
211.  $\frac{3}{21}$ of $\frac{9}{11}$ of $693=?$
a
   91
b
  82
c
  72
d
  71
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
212.  $780 \div \sqrt{676}+(?)^{2}=1326$
a
   32
b
  1296
c
  1024
d
  36
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
213.  32% of 500 + 162% of 50 =?
a
   245
b
  231
c
  237
d
  247
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
214.  6.4 × ? = 361.6
a
   66.5
b
  52.5
c
  63.5
d
  56.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
215.  3.5 × (48 ÷ 1.5) =?
a
   124
b
  126
c
  112
d
  113
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
216.  $\frac{5}{8}$ Of $\frac{4}{9}$ of $\frac{3}{5}$ of $222=?$
a
   42
b
  39
c
  37
d
  43
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
217.  $5 \frac{3}{5} \times 2 \frac{6}{7}=?$
a
   13
b
  17
c
  21
d
  25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
218.  125% of 200 + 36% of 350 = ?
a
   227
b
  451
c
  325
d
  126
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
219.  3.2 × 6.8 × 9.5 = ?
a
   202.67
b
  207.62
c
  207.72
d
  206.27
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
220.  If $(56)^{2}$ is added to the square of a number, the answer so obtained is 4985. What is the number?
a
   65
b
  39
c
  43
d
  52
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
221.  36.934 – 48 + 17.449 = ?
a
   6.283
b
  6.833
c
  7.383
d
  8.633
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
222.  30% of ? = 54
a
   170
b
  145
c
  180
d
  160
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
223.  $\frac{5}{7} \times \frac{3}{8} \times 2 \frac{1}{3}=?$
a
   $2 \frac{1}{7}$
b
  $2 \frac{1}{8}$
c
  $\frac{7}{8}$
d
  $\frac{5}{7}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
224.  $\sqrt{4489}-\sqrt{2601}=\sqrt{?}$
a
   256
b
  16
c
  $(256)^{2}$
d
  -16
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
225.  $5^{2} \times 255 \div 5-1116=?$
a
   149
b
  159
c
  147
d
  157
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
226.  $\sqrt{522+35-28}=?$
a
   33
b
  35
c
  27
d
  23
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
227.  $22^{2}+\sqrt{?}=529$
a
   45
b
  48
c
  2025
d
  2045
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
228.  ? ÷ 36 × 12 = 276
a
   848
b
  828
c
  818
d
  838
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
229.  14.8 × 12.3 × 8.6 = ?
a
   1545.545
b
  1565.544
c
  1555.454
d
  1535.445
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
230.  598 ÷ 2.5 = ?% of 650
a
   36.8
b
  35.6
c
  36.4
d
  34.4
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
231.  46% of 156 – 23.76 =?
a
   48.10
b
  47.10
c
  47
d
  48
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
232.  $632 \div 25+(?)^{2}=61.28$
a
   32
b
  36
c
  25
d
  6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
233.  27.81 + 43.74 – 64.37 = ?
a
   7.78
b
  8.18
c
  7.18
d
  8.68
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
234.  $8 \frac{1}{4}+\frac{6}{5}$ of $60 \%$ of $\frac{6}{5}=15-?$
a
   6.27
b
  6.03
c
  6.13
d
  5.55
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
235.  $(45)^{2}+(21)^{2}=(?)^{2}+257$
a
   45
b
  49
c
  51
d
  47
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
236.  $\frac{3}{8}+\frac{7}{8}-\frac{5}{12}=?$
a
   $\frac{5}{6}$
b
  $\frac{7}{6}$
c
  $\frac{5}{7}$
d
  $\frac{3}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
237.  – 17 – 94 – 22 – 39 + 627 = ?
a
   458
b
  455
c
  454
d
  451
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
238.  $\frac{184 \times 4}{23 \text { of } 400}=?$
a
   7
b
  8
c
  9
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
239.  54679 + 34521 = ? + 43668
a
   42455
b
  45352
c
  45232
d
  45552
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
240.  $\frac{7}{36}$ of $20 \%$ of $540=?$
a
   14
b
  21
c
  20
d
  30
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
241.  47.7 × 12.4 × 8.6 = ?
a
   5708.423
b
  6180.656
c
  5086.728
d
  5218.665
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
242.  $\frac{(?)^{3 / 5}}{33}=\frac{3}{(?)^{2 / 5}}$
a
   $(99)^{2}$
b
  $\sqrt{93}$
c
  $3 \sqrt{11}$
d
  99
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
243.  $\frac{14 \times 25-5^{3}}{24 \times 5+8 \times 9}=?$
a
   $\frac{64}{75}$
b
  $1 \frac{11}{64}$
c
  $1 \frac{9}{64}$
d
  $1 \frac{11}{75}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
244.  $101120 \div \sqrt{?}=316 \times 5$
a
   62
b
  64
c
  4096
d
  3844
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
245.  $13 \frac{3}{7}+18 \frac{1}{14}+8 \frac{3}{4}=?$
a
   $39 \frac{3}{14}$
b
  $40 \frac{1}{4}$
c
  $40 \frac{1}{7}$
d
  $39 \frac{1}{2}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
246.  85% of 560 + 25% of 380 = ?
a
   565
b
  561
c
  574
d
  571
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
247.  $(63)^{2} \div(?)^{2}+3^{2}=58$
a
   6
b
  81
c
  36
d
  9
e
  7
Answer & Explanation
Answer : Option D
248.  $\frac{4 \times 2+6}{5 \times 16-2}=?$
a
   $\frac{1}{5}$
b
  $\frac{16}{39}$
c
  $\frac{16}{35}$
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
249.  456 + 144 ÷ 6 × 8 = ?
a
   648
b
  800
c
  12.5
d
  608
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
250.  783÷ 9 ÷ 0.75 = ?
a
   112
b
  130
c
  124
d
  118
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
251.  $\frac{4}{5} \times 2 \frac{3}{4} \div \frac{5}{8}=?$
a
   $3 \frac{13}{25}$
b
  $4 \frac{12}{35}$
c
  $2 \frac{11}{35}$
d
  $1 \frac{12}{35}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
252.  624 ÷ 26 × 3 + 110 = ?
a
   182
b
  172
c
  108
d
  118
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
253.  436.56 – 625.43 + 312.55 =?
a
   134.68
b
  126.68
c
  125.86
d
  128.86
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
254.  $18 \times 8+(?)^{2}=15^{2}$
a
   18
b
  27
c
  9
d
  81
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
255.  $6 \frac{2}{5} \div 28 \frac{4}{25}=?$
a
   $\frac{7}{25}$
b
  $\frac{9}{25}$
c
  $\frac{5}{22}$
d
  $\frac{5}{12}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
256.  (786 × 64) ÷ 48 = ?
a
   1048
b
  1050
c
  1024
d
  1036
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
257.  $3 \frac{5}{8}+2 \frac{1}{8}+2 \frac{3}{4}=?$
a
   $7 \frac{7}{8}$
b
  $8 \frac{1}{2}$
c
  $7 \frac{5}{8}$
d
  $8 \frac{1}{8}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
258.  5040 ÷ (?% of 840) = 8
a
   60
b
  50
c
  45
d
  75
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
259.  $(63)^{2}-(12)^{2}=?$
a
   3528
b
  3852
c
  3825
d
  3582
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
260.  $\sqrt[3]{103823}=?$
a
   49
b
  51
c
  37
d
  45
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
261.  3352 + 3331 + 3109 + 3456 = 28810 - ?
a
   15602
b
  15562
c
  13478
d
  13748
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
262.  13.141 + 34.417 – 27.118 = ?
a
   16.440
b
  17.490
c
  17.543
d
  16.441
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
263.  $(\sqrt{7921}-42) \times 6=?$
a
   284
b
  285
c
  286
d
  282
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
264.  15127 + 4323 – 825 = ? × 25
a
   745
b
  698
c
  625
d
  714
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
265.  $256-\sqrt{256}=?$
a
   240
b
  210
c
  250
d
  230
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
266.  $\sqrt{8281}=?$
a
   89
b
  91
c
  93
d
  97
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
267.  $8442 \div \sqrt{576}-?=351$
a
   1.50
b
  0.75
c
  1.75
d
  0.56
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
268.  26 × 451 - ? = 6103
a
   4563
b
  6532
c
  5623
d
  6251
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
269.  $\frac{29-36+40}{?}=11$
a
   3
b
  2
c
  4
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
270.  $7^{2}+3^{4}-4^{3}=?-11^{2}$
a
   55
b
  196
c
  172
d
  187
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
271.  $25^{2.7} \times 5^{4.2} \div 5^{6.4}=25^{(?)}$
a
   1.6
b
  3.6
c
  3.2
d
  1.7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
272.  $\frac{4230-1846}{16}=(?)^{2}-20$
a
   13
b
  $13 \sqrt{13}$
c
  169
d
  $\sqrt{13}$
e
  $(169)^{2}$
Answer & Explanation
Answer : Option A
273.  $35 \%$ of $\frac{5}{9}$ of $450=?$
a
   76.5
b
  78.5
c
  87.5
d
  86.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
274.  64% of 2650 + 40% of 320 = ?
a
   1964
b
  1902
c
  1824
d
  1829
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
275.  $\frac{3}{4}$ of $\frac{5}{6}$ of $\frac{7}{10}$ of $1664=?$
a
   648
b
  728
c
  762
d
  612
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
276.  $(19)^{2}-(3)^{3}-\sqrt{676}+16=(?)^{2}$
a
   36
b
  12
c
  24
d
  20
e
  18
Answer & Explanation
Answer : Option A
277.  63 × 9 × 14 ÷ ? = 98
a
   88
b
  91
c
  83
d
  86
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
278.  4550 ÷ 25% of ? = 130
a
   125
b
  145
c
  140
d
  160
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
279.  79845 – 64897 – 12343 = ?
a
   2605
b
  2650
c
  2550
d
  2575
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
280.  10000 ÷ 100 ÷ 10 =?
a
   1000
b
  1
c
  100
d
  0.1
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
281.  $1 \frac{1}{5}-1 \frac{1}{10}+1 \frac{1}{20}=?$
a
   $1 \frac{1}{54}$
b
  $1 \frac{1}{20}$
c
  $1 \frac{5}{54}$
d
  $1 \frac{3}{20}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
282.  $\frac{3}{4}$ of $\frac{2}{5}$ of $\frac{2}{3}$ of $?=1616$
a
   8080
b
  8000
c
  8020
d
  8050
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
283.  0.6 × 1.4 ÷ 0.5 × 15 = ?
a
   24.5
b
  18.2
c
  28.2
d
  16.4
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
284.  $\frac{14}{19} \times \frac{57}{70} \times \frac{20}{21}=?$
a
   $\frac{4}{7}$
b
  $\frac{3}{7}$
c
  $\frac{2}{7}$
d
  $\frac{2}{9}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
285.  $896-(?)^{3}=4608 \div 12$
a
   2
b
  $2^{3}$
c
  $4^{2}$
d
  $8^{2}$
e
  $2^{4}$
Answer & Explanation
Answer : Option B
286.  52% of 666 + ? = 500
a
   153.68
b
  168.46
c
  138.53
d
  144.54
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
287.  60% of 250 + 25% of 600 = ?
a
   250
b
  240
c
  150
d
  180
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
288.  If $(19)^{2}$ is added to a number, the value so obtained is $(23)^{2}$. What is the number?
a
   178
b
  158
c
  166
d
  165
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
289.  $\frac{28 \times 5-15 \times 6}{7^{2}+\sqrt{256}+(13)^{2}}=?$
a
   $\frac{27}{115}$
b
  $\frac{22}{115}$
c
  $\frac{22}{117}$
d
  $\frac{25}{117}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
290.  94.5% of 650 = ?
a
   614.25
b
  518.55
c
  521.65
d
  606.45
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
291.  $(15)^{2}+(12)^{2}-(18)^{2}=?$
a
   48
b
  49
c
  42
d
  43
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
292.  0.6 × 1.8 ÷ 0.5 × 12 =?
a
   17.46
b
  25.92
c
  24.92
d
  18.46
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
293.  $\sqrt{441-41} \times 42 \times 7=?$
a
   180
b
  120
c
  20
d
  60
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
294.  $\left(\frac{17}{119} \times \frac{98}{14}\right)^{2}=?$
a
   3
b
  9
c
  7
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
295.  68.032 – 13.108 – 17.096 = ?
a
   37.836
b
  37.628
c
  38.728
d
  38.526
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
296.  4580 – 36% of ? = 4529.6
a
   120
b
  180
c
  150
d
  140
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
297.  (41 + 14) – (12 × 4) = ?
a
   10
b
  7
c
  6
d
  9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
298.  $16.5 \%$ of $2400=\frac{2}{3}$ of $(?)$
a
   236
b
  584
c
  264
d
  594
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
299.  $\frac{3.2 \times 1.4 \times 5.5}{0.4}=?$
a
   24.64
b
  60.61
c
  26.46
d
  61.60
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
300.  $\frac{3 \times 8+4}{9 \times 15-9}=?$
a
   $\frac{16}{9}$
b
  $\frac{3}{2}$
c
  $\frac{4}{9}$
d
  $\frac{2}{3}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
301.  54.36 – 43.53 + 89.94 =? + 21.92
a
   74.75
b
  100.77
c
  122.69
d
  78.85
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
302.  $\frac{4 \mathrm{th}}{5}$ of $38 \%$ of $600-15.4=?$
a
   165
b
  163
c
  169
d
  168
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
303.  16.45 × 2.8 + 4.5 × 1.6 = ?
a
   53.26
b
  56.23
c
  56.32
d
  53.66
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
304.  $(74 \times \sqrt{676})-(42 \times \sqrt{?})=496$
a
   1296
b
  1156
c
  1089
d
  1024
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
305.  $2 \frac{1}{4}+1 \frac{1}{3}-4 \frac{1}{2}=?$
a
   $\frac{11}{12}$
b
  $1 \frac{1}{12}$
c
  $-1 \frac{1}{12}$
d
  $-\frac{11}{12}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
306.  $\left[(11)^{3} \times(15)^{2}\right] \div(25)^{2}=?$
a
   429.18
b
  479.16
c
  497.61
d
  425
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
307.  $7^{2}-4^{2}=(?)^{2}+8$
a
   4
b
  5
c
  2
d
  6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
308.  $\frac{3}{7}$ Of $\frac{4}{9}$ of $\frac{2}{3}$ of $756=?$
a
   88
b
  108
c
  96
d
  86
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
309.  $\sqrt{5^{2} \times 7^{2}+12^{2}}=?$
a
   34
b
  35
c
  36
d
  37
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
310.  $(3 \times 3)^{2} \times(9 \times 3)^{3} \div 243=3^{?}$
a
   5
b
  4
c
  9
d
  8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
311.  $(9.8 \times 2.3+4.46) \div 3=(3)^{?}$
a
   2
b
  9
c
  5
d
  3
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
312.  743 + 958 = ?% of 5670
a
   34
b
  22
c
  26
d
  30
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
313.  45316 + 52131 – 65229 =? + 15151
a
   17067
b
  17076
c
  17063
d
  17073
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
314.  $\frac{19}{5032} \times \frac{34}{665}+\frac{7}{296}=?$
a
   $\frac{2}{245}$
b
  $\frac{1}{245}$
c
  $\frac{1}{74}$
d
  $\frac{5}{43808}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
315.  48356 + 5412 – 736 = ? × 40
a
   1332.2
b
  1360.4
c
  1353.6
d
  1325.8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
316.  $8 \times 5+(?)^{2}=(11)^{2}$
a
   6561
b
  9
c
  27
d
  81
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
317.  9786 – 4321 + 5053 = ? – 3727
a
   14452
b
  14245
c
  14524
d
  14254
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
318.  27% of 510 + ? = 266.3
a
   182.6
b
  128.6
c
  123.6
d
  122.6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
319.  3.44 + 5.22 + 7.23 + 5.24 =?
a
   20.05
b
  21.13
c
  25.57
d
  23.34
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
320.  $\frac{21}{25} \times \frac{75}{56} \times \frac{32}{33}=?$
a
   $1 \frac{1}{11}$
b
  $2 \frac{1}{11}$
c
  $1 \frac{3}{11}$
d
  $3 \frac{1}{11}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
321.  $\frac{12^{2}-4^{2}}{9^{2}-3^{2}}=?$
a
   $1 \frac{7}{9}$
b
  9
c
  $1 \frac{1}{3}$
d
  $1 \frac{8}{9}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
322.  $958 \times 63 \div 3^{2}=?$
a
   7606
b
  6760
c
  6607
d
  6706
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
323.  $(51)^{3} \times(14)^{3}-(19077)^{2}=?$
a
   57238
b
  46933
c
  33793
d
  62415
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
324.  If $(96)^{2}$ is added to the square of a number, the answer so obtained is 16441. What is the number?
a
   73
b
  89
c
  67
d
  91
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
325.  $42 \%$ of $12 \%$ of $\frac{1}{4}$ of $15000=?$
a
   185
b
  187
c
  182
d
  188
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
326.  $\frac{28 \times 5-14 \times 4}{8^{2}+\sqrt{225}+14^{2}}=?$
a
   $\frac{42}{275}$
b
  $\frac{84}{275}$
c
  $\frac{27}{83}$
d
  $\frac{84}{285}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
327.  4966 + 285 – 1236 + ? = 4860
a
   825
b
  854
c
  875
d
  848
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
328.  $8 \frac{5}{6} \div 10 \frac{11}{36}=?$
a
   $\frac{6}{11}$
b
  $\frac{5}{7}$
c
  $\frac{6}{7}$
d
  $\frac{5}{8}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
329.  $\frac{(?)^{0.6}}{104}=\frac{26}{(?)^{1.4}}$
a
   42
b
  -56
c
  58
d
  – 48
e
  -52
Answer & Explanation
Answer : Option A
330.  32.4 × 11.5 × 8.5 = ?
a
   3149.5
b
  3167.1
c
  3162.5
d
  3129.1
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
331.  636.66 + 366.36 + 363.33 = ?
a
   1336.35
b
  1636.35
c
  1363.25
d
  1366.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
332.  $(7921 \div 178)-5.5=\sqrt{?}$
a
   1521
b
  1251
c
  1531
d
  1512
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
333.  $\sqrt[3]{32768}=?$
a
   34
b
  36
c
  32
d
  38
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
334.  676.66 × 0.76 + 06.66 – 76.76 = ?
a
   444.1515
b
  444.1616
c
  444.1414
d
  444.1313
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
335.  39 × 528 ÷ 33 – 19 = ?
a
   601
b
  603
c
  604
d
  602
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
336.  $\sqrt{1764}+22=\sqrt{?}$
a
   $\sqrt 64$
b
  8
c
  4096
d
  64
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
337.  74 × 25 – 33 × 45 = ?
a
   325
b
  385
c
  345
d
  365
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
338.  $\frac{(?)^{1.2}}{54}=\frac{108}{(?)^{1.8}}$
a
   16
b
  17
c
  18
d
  19
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
339.  2688 ÷ 14 ÷ 12 = ?
a
   8
b
  16
c
  24
d
  12
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
340.  456 ÷ 24 + 324 × 17 = ?
a
   5727
b
  5725
c
  5525
d
  5427
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
341.  $199+5^{3} \div 4 \times 4^{2}=?$
a
   969
b
  966
c
  655
d
  799
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
342.  $82 \%$ of $850-(?)^{2}=(16)^{2}$
a
   24
b
  27
c
  30
d
  21
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
343.  $4 \frac{1}{5} \times 4 \frac{2}{7} \div 3 \frac{1}{3}=?$
a
   $6 \frac{1}{8}$
b
  $2 \frac{2}{5}$
c
  $4 \frac{2}{5}$
d
  $4 \frac{3}{8}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
344.  $(6)^{2}+(8)^{2} \times(2)^{2}-(9)^{2}=?$
a
   211
b
  221
c
  215
d
  209
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
345.  2.4 × 1.6 × 0.05 = ?
a
   19.24
b
  11.92
c
  1.92
d
  0.192
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
346.  27.085 – 12.32 + 132.41 = ?
a
   147.175
b
  146.463
c
  147.463
d
  146.175
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
347.  6.2 × 5.5 × 4.5 =?
a
   145.45
b
  156.35
c
  155.54
d
  135.54
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
348.  $84 \times 13 \div 2-17=(?)^{2}$
a
   $(23)^{2}$
b
  361
c
  $\sqrt{23}$
d
  $\sqrt{19}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
349.  35% of ? = 242.55
a
   652
b
  729
c
  693
d
  759
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
350.  32% of 150 × 53% of ? = 7632
a
   324
b
  300
c
  480
d
  298
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
351.  88916 + 31245 = ? + 58734
a
   61417
b
  61427
c
  61447
d
  61437
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
352.  4 × ? = 4062 ÷ 5
a
   215.1
b
  213.1
c
  205.1
d
  203.1
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
353.  $\frac{6.5}{0.13}=?$
a
   0.05
b
  0.5
c
  50
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
354.  A number when added to $(9)^{2}$ becomes 192. What is the number?
a
   109
b
  107
c
  110
d
  111
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
355.  744 ÷ ? × 0.4 = 9.3
a
   36
b
  32
c
  35
d
  28
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
356.  83% of 2350 = ?
a
   1590.5
b
  1509.5
c
  1950.5
d
  1905.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
357.  $635-345+246=?+(15)^{2}$
a
   315
b
  321
c
  411
d
  415
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
358.  15% of 524 – 2% of 985 + ? = 20% of 423
a
   24.9
b
  25.9
c
  27.7
d
  25.7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
359.  $\left[(12)^{2}+(?)^{2}\right] \div 125=3.2$
a
   14
b
  18
c
  8
d
  16
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
360.  986.23 + 7.952 + 8176.158 = ?
a
   9241.908
b
  9170.340
c
  9170.762
d
  9169.230
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
361.  What value will be obtained if the sum of $(11)^{2}$ and $(4)^{3}$ is subtracted from the square of 27?
a
   544
b
  592
c
  564
d
  582
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
362.  (408 + 220 + 102) ÷ 240 - ? – 57) = 29.2
a
   154
b
  158
c
  152
d
  156
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
363.  23% of 1630 = ?
a
   379.4
b
  394.7
c
  347.9
d
  374.9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
364.  If the square of a number is subtracted from 4052 and the difference is multiplied by 15, the answer so obtained is 41340. What is the number?
a
   1296
b
  1024
c
  32
d
  36
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
365.  (331 + 19) × (15 – 11) × (37 + 13) = ?
a
   20350
b
  4131
c
  30250
d
  70000
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
366.  $18 \times \sqrt{1156} \div 17=(?)^{2}$
a
   49
b
  36
c
  6
d
  7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
367.  $\frac{6}{35} \times 1 \frac{7}{48} \div \frac{4}{7}=?$
a
   $\frac{16}{39}$
b
  $\frac{7}{33}$
c
  $\frac{11}{32}$
d
  $\frac{11}{36}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
368.  ? % of 590 – 11.8 = 236
a
   45
b
  41
c
  48
d
  42
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
369.  5760 ÷ 45 × 15 = ?
a
   1890
b
  1928
c
  1820
d
  1828
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
370.  451.34 + 322.69 – 242.88 = ?
a
   533.33
b
  539.34
c
  531.15
d
  551.15
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
371.  (15 × 7) – (6 × 3) – 63 = ? × 6
a
   16
b
  4
c
  132
d
  144
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
372.  $\frac{8}{15}+\frac{2}{5}-\frac{1}{3}=?$
a
   $\frac{3}{5}$
b
  $\frac{2}{5}$
c
  $\frac{3}{7}$
d
  $\frac{3}{8}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
373.  $\frac{?}{\sqrt{25}}=\frac{15 \times 4-40}{2}$
a
   45
b
  20
c
  25
d
  50
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
374.  $? \%$ of $800+(12)^{2}=504$
a
   45
b
  40
c
  60
d
  55
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
375.  525.25 + 52.52 + 5.2 =?
a
   588.97
b
  582.79
c
  428.97
d
  678.79
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
376.  3397 + 3401 = ? × 66
a
   102
b
  100
c
  106
d
  104
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
377.  8476 ÷ ? × 45 + 32 = 5900
a
   45
b
  65
c
  64
d
  56
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
378.  ? % of 220 = 99
a
   35
b
  45
c
  40
d
  55
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
379.  $45 \times 2 \div 5+31=(?)^{2}$
a
   $(49)^{2}$
b
  -17
c
  $\sqrt{7}$
d
  $-\sqrt{7}$
e
  7
Answer & Explanation
Answer : Option D
380.  $1 \frac{1}{6}-1 \frac{1}{9}+1 \frac{1}{54}=?$
a
   $1 \frac{1}{27}$
b
  $1 \frac{2}{27}$
c
  $1 \frac{5}{54}$
d
  $1 \frac{1}{54}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
381.  16% of 380 × 5 = ?
a
   276
b
  284
c
  312
d
  304
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
382.  $\frac{16 \times 426}{24 \% \text { of } 200}=?$
a
   147
b
  145
c
  146
d
  143
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
383.  $\frac{7}{12}$ of $48 \%$ of $750=?$
a
   60
b
  120
c
  360
d
  240
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
384.  3055 ÷ 25 × 3.4 + 125 =?
a
   662.68
b
  540.48
c
  418.28
d
  520.50
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
385.  $\sqrt{432 \div 24+123-20}=?$
a
   11
b
  $(121)^{2}$
c
  $\sqrt{11}$
d
  $(11)^{2}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
386.  $2 \frac{1}{4}+3 \frac{3}{4}-1 \frac{2}{3}=?$
a
   $4 \frac{3}{5}$
b
  $4 \frac{2}{3}$
c
  $4 \frac{1}{3}$
d
  $4 \frac{1}{4}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
387.  $2 \frac{1}{3}$ of $1 \frac{1}{4}$ of $(?)=280$
a
   84
b
  108
c
  124
d
  96
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
388.  $\sqrt{52 \times 27 \div 6+26-4}=?$
a
   24
b
  $\sqrt{16}$
c
  $\sqrt{24}$
d
  $(16)^{2}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
389.  $(13)^{2}-(5)^{3}-\sqrt{676}+7=(?)^{2}$
a
   $\sqrt 5$
b
  10
c
  20
d
  $ 25^ 2$
e
  5
Answer & Explanation
Answer : Option D
390.  38% of 295 + 62% of 445 = ?
a
   391
b
  388
c
  380
d
  346
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
391.  $\sqrt{8649}=?$
a
   93
b
  89
c
  91
d
  97
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
392.  $(6 \times 6 \times 6 \times 6 \times 6 \times 6)^{4} \times(6 \times 6 \times 6 \times 6)^{5}$ $\div(6 \times 6)^{7}=(36)^{?}$
a
   18
b
  15
c
  21
d
  27
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
393.  $\frac{?}{176}=\frac{44}{?}$
a
   76
b
  88
c
  132
d
  92
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
394.  27% of 450 - ?% of 375 = 76.5
a
   12
b
  15
c
  14
d
  19
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
395.  26% of 450 - ? = 12% of 150
a
   89
b
  99
c
  135
d
  101
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
396.  66% of 546 – 43% of 439 = ?
a
   171.59
b
  103.57
c
  138.63
d
  111.71
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
397.  $(8536-\sqrt{2209}) \times 0.3=?$
a
   2556.7
b
  2645.7
c
  2546.7
d
  2456.7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
398.  $\frac{1}{x}+x=?$
a
   $x^{2}+1$
b
  $\frac{1+x}{x}$
c
  $\frac{1+x^{2}}{x}$
d
  $1+x$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
399.  5544 + 6767 – 3443 =?
a
   8860
b
  8866
c
  8868
d
  8888
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
400.  1950 ÷ 26 ÷ 25 = ?
a
   3
b
  5
c
  12
d
  8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
401.  22.5 × 32.4 ÷ 4.5 = ?
a
   152
b
  156
c
  166
d
  164
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
402.  $17^{3.5} \times 17^{7.3} \div 17^{4.2}=17^{?}$
a
   8.4
b
  8
c
  6.6
d
  6.4
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
403.  43% of 583 - ? % of 401 = 158.46
a
   25
b
  19
c
  21
d
  23
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
404.  556 – 441 + 223 – 112 = ?
a
   262
b
  226
c
  222
d
  266
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
405.  (12.25 × 4.02 – 14.26) × ? = 699.7
a
   25
b
  10
c
  15
d
  20
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
406.  $55 \times 6 \div 5-30=(?)^{2}$
a
   $(36)^{2}$
b
  -36
c
  $\sqrt{6}$
d
  -6
e
  $-\sqrt{6}$
Answer & Explanation
Answer : Option D
407.  $12 \frac{3}{5}+4 \frac{1}{5} \times 3 \frac{2}{3}=?$
a
   28
b
  $28 \frac{1}{5}$
c
  $27 \frac{2}{15}$
d
  $27 \frac{2}{15}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
408.  68% of 595 – 43% of 372 = ?
a
   244.64
b
  232.84
c
  278.44
d
  260.24
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
409.  $\sqrt{17956}=?$
a
   104
b
  124
c
  134
d
  144
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
410.  26.5% of 488 = ?
a
   145.67
b
  211.72
c
  129.32
d
  205.65
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
411.  15% of 640 – 16% of 750 = ?
a
   16
b
  -24
c
  26
d
  -16
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
412.  8424 ÷ 135 × 6 = ?
a
   249.6
b
  274.4
c
  374.4
d
  124.8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
413.  $2^{5}-3^{4}+4^{3}-5^{2}+7^{2}=(?)^{2}+\sqrt{9}$
a
   4
b
  36
c
  6
d
  $(36)^{2}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
414.  $(450 \div 30)^{2}-(12)^{2}=(?)^{2}$
a
   $\sqrt{9}$
b
  $9^{2}$
c
  $-9^{2}$
d
  81
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
415.  $\frac{3}{7}$ of $\frac{497}{249}$ of $?=639$
a
   747
b
  774
c
  477
d
  474
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
416.  $68 \times 15 \div 2+19=(?)^{2}$
a
   $\sqrt{23}$
b
  $(21)^{2}$
c
  441
d
  $\sqrt{33}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
417.  $2 \sqrt{2} \times 3 \sqrt{3} \times 7 \sqrt{2} \times 4 \sqrt{3}=?$
a
   1080
b
  $40 \sqrt{3}$
c
  1008
d
  1800
e
  $168 \sqrt{6}$
Answer & Explanation
Answer : Option C
418.  892.33 + 212.87 + 456.99 = ?
a
   1566.99
b
  1561.19
c
  1568.23
d
  1564.73
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
419.  21.25 + 22.52 + 212.22 = ?
a
   258.99
b
  252.99
c
  245.99
d
  256.99
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
420.  74698 + 365 + 85213 + 95 = ?
a
   160362
b
  160281
c
  160371
d
  160641
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
421.  $4 \frac{1}{3}+2 \frac{1}{6}+6 \frac{1}{2}=?$
a
   12
b
  13
c
  $2 \frac{5}{6}$
d
  $2 \frac{1}{3}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
422.  15.594 – 4.312 – 3.517 – 1.689 = ?
a
   6.760
b
  6.706
c
  6.670
d
  6.607
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
423.  2.25% of 640 – 1.5% of 480 = ?
a
   5.6
b
  7.2
c
  6.4
d
  4.3
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
424.  $4 \frac{7}{8}-2 \frac{1}{2}+1 \frac{3}{4}=?$
a
   $3 \frac{7}{8}$
b
  $4 \frac{5}{8}$
c
  $3 \frac{1}{4}$
d
  $8 \frac{1}{4}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
425.  $\frac{5}{18}$ of $\frac{6}{25}$ of $675=?$
a
   40
b
  35
c
  75
d
  55
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
426.  78 + 652 + 6 + 41 + 119 =?
a
   896
b
  855
c
  905
d
  890
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
427.  71 + 897 ÷ 13 × 3 = ?
a
   276
b
  271
c
  273
d
  278
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
428.  18 × 8 + 117 + 35 = 158 + ?
a
   158
b
  148
c
  138
d
  115
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
429.  125% of 560 + 22% of 450 = ?
a
   782
b
  799
c
  700
d
  749
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
430.  $\frac{8}{21}$ of $189=(?)^{2} \div 2$
a
   $\sqrt6 $
b
  36
c
  6
d
  – 36
e
  12
Answer & Explanation
Answer : Option C
431.  (4 × 9 ÷ 5) ÷ (4 × 5) × 5 =?
a
   4.2
b
  3.6
c
  1.8
d
  4.8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
432.  $13 \frac{4}{7}+5 \frac{2}{7} \times 2 \frac{1}{2}=?$
a
   $26 \frac{3}{7}$
b
  $\frac{22}{117}$
c
  $25 \frac{11}{14}$
d
  $26 \frac{5}{14}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
433.  $48 \%$ of $350 \times \frac{3}{4}=?$
a
   48
b
  42
c
  126
d
  128
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
434.  $\frac{(?)^{1.3}}{45}=\frac{75}{(?)^{1.7}}$
a
   25
b
  -25
c
  17
d
  -15
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
435.  56835 – 12683 + 38934 =?
a
   83083
b
  83086
c
  83088
d
  83085
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
436.  $\sqrt{?}-63=9^{2}$
a
   144
b
  128
c
  12
d
  324
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
437.  6850 ÷ 25 ÷ ? – 24 = 30.8
a
   10
b
  5
c
  4
d
  6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
438.  464 ÷ (16 × 2.32) = ?
a
   12.5
b
  14.5
c
  8.5
d
  10.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
439.  46813 + 32298 – 13234 – 31112 = ?
a
   34765
b
  134766
c
  34767
d
  34764
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
440.  $\frac{9}{14}+\frac{11}{28}+\frac{19}{56}=?$
a
   $1 \frac{5}{8}$
b
  $4 \frac{3}{8}$
c
  $5 \frac{5}{8}$
d
  $1 \frac{3}{8}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
441.  $\frac{3}{14}$ of $\frac{5}{13}$ of $\frac{6}{7}$ of $3822=?$
a
   254
b
  240
c
  280
d
  290
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
442.  5616 ÷ 18 ÷ 8 = ?
a
   36
b
  49
c
  39
d
  76
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
443.  25% of 965 – 69% of ? = 210.2
a
   45
b
  55
c
  49
d
  50
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
444.  12.54 + 32.44 – 34.87 =?
a
   10.31
b
  10.11
c
  11.11
d
  10.63
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
445.  190 × 38 ÷ 4 = ?
a
   1508
b
  1850
c
  1085
d
  1805
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
446.  13.8 × 16.7 × 21.4 – 2931.844 =?
a
   2000
b
  1900
c
  2100
d
  1800
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
447.  $45 \%$ of $\frac{6}{7}$ of $(420)=?$
a
   162
b
  148
c
  178
d
  154
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
448.  2376 ÷ 32 = ?
a
   67
b
  64.5
c
  0.69
d
  74.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
449.  $\frac{1}{5} \times \frac{5}{7} \div \frac{6}{7}=?$
a
   $\frac{1}{7}$
b
  $\frac{2}{5}$
c
  $\frac{1}{6}$
d
  $\frac{1}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
450.  72.42 + 385.66 + 4976.38 = ?
a
   5234.46
b
  5434.46
c
  5244.66
d
  5434.66
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
451.  $\sqrt{1764} \times \sqrt{576}+(4)^{2}=(?)^{2}$
a
   28
b
  36
c
  32
d
  24
e
  26
Answer & Explanation
Answer : Option C
452.  $\frac{3}{5}$ of $25 \%$ of $740=?$
a
   555
b
  111
c
  91
d
  121
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
453.  $\sqrt{12 \times 184 \div 23+26-73}=?$
a
   $(7)^{2}$
b
  $\sqrt{7}$
c
  $(49)^{2}$
d
  7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
454.  $\frac{44 \div ?}{2}=5.5$
a
   22
b
  1.1
c
  33
d
  3.3
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
455.  87% of 565 = ?
a
   493.35
b
  490.45
c
  491.55
d
  489.05
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
456.  93 + 26 × 3 – 51 = ?
a
   201
b
  120
c
  102
d
  210
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
457.  38 × 5.6 × 11.5 – 31.653 = ?
a
   234.880
b
  256.072
c
  213.067
d
  265.404
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
458.  16 + 19 × 72 ÷ 12 = ?
a
   140
b
  180
c
  160
d
  210
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
459.  (284 + 114 + 324) ÷ (652 – 548 – 64) =?
a
   18.05
b
  16.75
c
  20.5
d
  15.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
460.  $8529-(49)^{2}-125-9^{3}=?$
a
   5994
b
  5274
c
  5922
d
  7626
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
461.  $\frac{121}{?}=\frac{?}{81}$
a
   89
b
  99
c
  73
d
  85
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
462.  $44616 \div \sqrt{?}=143 \times 6$
a
   48
b
  2304
c
  2704
d
  52
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
463.  $(\sqrt{6}+1)^{2}=?+2 \sqrt{6}$
a
   $4 \sqrt{6}$
b
  $4 \sqrt{6}+7$
c
  $\sqrt{6}$
d
  7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
464.  $\frac{11}{17}-\frac{9}{34}+\frac{7}{17}=?$
a
   $\frac{15}{17}$
b
  $\frac{27}{34}$
c
  $\frac{25}{34}$
d
  $\frac{12}{17}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
465.  $\sqrt{3969} \div 1.4=? \times 2.5$
a
   16
b
  24
c
  112.5
d
  18
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
466.  $7^{8.9} \div(343)^{1.7} \times(49)^{4.8}=7^{?}$
a
   13.4
b
  12.8
c
  11.4
d
  9.6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
467.  36% of 115 + 16% of 185 = ?
a
   67.4
b
  72.6
c
  71
d
  66
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
468.  $\sqrt{625} \div 5 \times ?=6265$
a
   1245
b
  1550
c
  1250
d
  1253
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
469.  $2 \frac{1}{2}$ of $1 \frac{1}{3}$ of $(?)=340$
a
   124
b
  120
c
  102
d
  108
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
470.  23.56 + 134.44 + 4142.25 = ?
a
   4300.75
b
  4300.25
c
  4301.25
d
  4302.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
471.  $\sqrt{?}+15=\sqrt{2304}$
a
   $\sqrt{1089}$
b
  33
c
  $\sqrt{33}$
d
  $(33)^{2}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
472.  $1 \frac{1}{3}-1 \frac{1}{9}+1 \frac{1}{6}=?$
a
   $1 \frac{7}{18}$
b
  $2 \frac{1}{9}$
c
  $1 \frac{5}{18}$
d
  $1 \frac{4}{9}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
473.  7719 + 8725 + 9124 = ?
a
   20578
b
  21911
c
  28388
d
  24964
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
474.  $\sqrt{?}-11=\sqrt{1764}$
a
   $(53)^{2}$
b
  53
c
  $\sqrt{53}$
d
  $\sqrt{2809}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
475.  $\frac{3}{4}$ th of $24 \%$ of $400-32=?$
a
   50
b
  55
c
  45
d
  40
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
476.  $\sqrt{?}+36 \times 15=581$
a
   1681
b
  41
c
  61
d
  1461
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
477.  $\frac{27 \times 4-13 \times 6}{25 \div 5 \times 2}=?$
a
   6
b
  3
c
  10
d
  30
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
478.  18800 ÷ 470 ÷ 20 = ?
a
   0.10
b
  2
c
  23.5
d
  800
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
479.  7777 ÷ 77 ÷ 5 = ?
a
   15.2
b
  50.5
c
  22.4
d
  18.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
480.  $(7)^{3}+(5)^{2}+(4)^{3} \div(16)^{2}=?$
a
   1.6875
b
  368.0625
c
  468.25
d
  368.25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
481.  81% of 2300 – 34% of 596 = ?
a
   1060.63
b
  1060.36
c
  1660.36
d
  1006.63
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
482.  $\frac{3}{5}$ of $\frac{3}{4}$ of $\frac{5}{6}$ of $992=?$
a
   388
b
  390
c
  376
d
  372
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
483.  322.14 – 223.77 =? + 17.83
a
   80.54
b
  64.76
c
  67.86
d
  78.58
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
484.  $1 \frac{3}{5}+2 \frac{5}{6}-3 \frac{1}{3}=?$
a
   $1 \frac{1}{10}$
b
  $1 \frac{1}{30}$
c
  $2 \frac{1}{5}$
d
  $2 \frac{1}{10}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
485.  $\sqrt[3]{13824}=?$
a
   32
b
  28
c
  24
d
  22
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
486.  54 × 15 ÷ 6 – 64 = ? – 119
a
   180
b
  190
c
  170
d
  200
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
487.  $36 \times \frac{7}{12}=?$
a
   23
b
  27
c
  21
d
  25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
488.  $2 \frac{13}{17}+\frac{4}{17}=?$
a
   4
b
  2.9
c
  7
d
  5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
489.  $126 \times 1 \frac{2}{3} \times 4=?$
a
   840
b
  380
c
  760
d
  210
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
490.  (1024 – 362 – 214) ÷ (786 – 730) = ?
a
   6
b
  7
c
  12
d
  9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
491.  25.4 × 12.5 + ? = 354
a
   35.5
b
  35
c
  36.5
d
  34
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
492.  $\frac{1}{9}$ of $\frac{1}{6}$ of $56052=?$
a
   346
b
  356
c
  336
d
  376
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
493.  $(0.04)^{2} \div(0.008) \times(0.2)^{6}=(0.2)^{?}$
a
   9
b
  5
c
  6
d
  8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
494.  784 ÷ 16 ÷ 7 = ?
a
   7
b
  14
c
  49
d
  21
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
495.  $\sqrt{?}-12=1$
a
   159
b
  17
c
  169
d
  13
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
496.  1008 ÷ 36 = ?
a
   32.5
b
  22.2
c
  28
d
  36
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
497.  1719 ÷ 18 = ?
a
   97.5
b
  95.5
c
  96
d
  99
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
498.  $\frac{12.5 \times 16+25}{6.4 \times 5.5-10.2}=?$
a
   6
b
  9
c
  4.5
d
  12
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
499.  7432 ÷ 32 × ? = 2787
a
   8
b
  12
c
  14
d
  15
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
500.  2.5% of 240 = ? + 3.2% of 150
a
   6
b
  1.6
c
  12
d
  1.2
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
501.  27.28 ÷ 2.2 + 4.7 × 1.5 = ?
a
   18.85
b
  19.25
c
  19.45
d
  18.75
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
502.  45% of 720 = 30% of ?
a
   1240
b
  960
c
  820
d
  1080
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
503.  $\frac{726}{2}=121$
a
   8
b
  4
c
  9
d
  6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
504.  $\sqrt[3]{42875}-?=21$
a
   11
b
  15
c
  18
d
  13
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
505.  $(91)^{2}+(41)^{2}-\sqrt{?}=9858$
a
   9604
b
  10404
c
  11236
d
  10816
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
506.  672 ÷ 24 × 18 + 153 – 345 =?
a
   308
b
  318
c
  324
d
  314
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
507.  $(6)^{4} \div(36)^{3} \times 216=6^{(2-2)}$
a
   4
b
  6
c
  3
d
  1
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
508.  136 × 68 ÷ 17 = ?
a
   504
b
  524
c
  554
d
  454
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
509.  2875 – 1089 + ? = 4937 – 1208
a
   1927
b
  1953
c
  1934
d
  1943
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
510.  75.75 – 48.32 + 146.92 = ?
a
   174.35
b
  173.45
c
  173.35
d
  175.34
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
511.  ?% of 84 = 10.08
a
   14
b
  12
c
  11
d
  10
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
512.  $\frac{11}{16} \times \frac{80}{99} \times \frac{12}{25}=?$
a
   $\frac{7}{15}$
b
  $\frac{7}{13}$
c
  $\frac{4}{15}$
d
  $\frac{4}{13}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
513.  If the square of a number is subtracted from 4052 and the difference is multiplied by 15, the answer so obtained is 41340. What is the number?
a
   1024
b
  36
c
  32
d
  1296
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
514.  (37685 + 29452 – 41897) ÷ 250 =?
a
   98.96
b
  100.96
c
  112.56
d
  72.11
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
515.  2637 ÷ 36 = ?
a
   68
b
  73.25
c
  71
d
  66.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
516.  311 × 17 – 2482 = ?
a
   2650
b
  2788
c
  2805
d
  2892
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
517.  774 × 326 = ?
a
   252324
b
  244854
c
  244584
d
  253224
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
518.  $(62)^{2}+(14)^{2}=(?)^{2}+559$
a
   56
b
  53
c
  59
d
  48
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
519.  $13 \frac{3}{4}+16 \frac{1}{4}+7 \frac{1}{2}=?$
a
   25
b
  $35 \frac{1}{2}$
c
  $30 \frac{1}{2}$
d
  35
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
520.  $\frac{1}{4}$ of $\frac{1}{2}$ nd of $\frac{3}{4}$ th of 52000
a
   4877
b
  4857
c
  4785
d
  4875
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
521.  204% of ? = 1848.24
a
   517
b
  784
c
  321
d
  906
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
522.  4% of 250 × ? % of 140 = 84
a
   9
b
  10
c
  6
d
  7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
523.  If $(108)^{2}$ is added to the square of a number, the answer so obtained is 13033. What is the number?
a
   47
b
  37
c
  43
d
  33
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
524.  $\frac{2}{5} \times \frac{7}{8} \times ?=\frac{7}{15}$
a
   $\frac{3}{4}$
b
  $\frac{2}{5}$
c
  $1 \frac{1}{3}$
d
  $\frac{4}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
525.  $\frac{4}{9}$ of $?=48$
a
   135
b
  126
c
  117
d
  108
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
526.  (22.4 × 6 × 5) ÷ 12 – 65 = ?
a
   -16
b
  -8
c
  9
d
  17
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
527.  $8 \frac{1}{3}+7 \frac{1}{2}-\frac{1}{3}=?$
a
   $10 \frac{1}{2}$
b
  $16 \frac{1}{2}$
c
  $15 \frac{1}{3}$
d
  $10 \frac{2}{3}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
528.  $3 \frac{3}{8} \times 4 \frac{2}{5}+?=16$
a
   $1 \frac{3}{5}$
b
  $2 \frac{3}{20}$
c
  $1 \frac{3}{20}$
d
  $2 \frac{3}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
529.  $8 \frac{2}{5} \div 10 \frac{2}{25}=?$
a
   $\frac{3}{4}$
b
  $\frac{5}{6}$
c
  $\frac{7}{8}$
d
  $\frac{4}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
530.  $\sqrt{1521}+\sqrt{225}=?$
a
   54
b
  58
c
  62
d
  56
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
531.  -15 – 27 – 88 – 63 + 255 =?
a
   74
b
  55
c
  62
d
  59
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
532.  93% of 456 = ?
a
   424.08
b
  443.04
c
  435.06
d
  419.02
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
533.  (786 × 74) ÷ ? = 1211.75
a
   36
b
  56
c
  42
d
  54
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
534.  3353 – 7855 + 9498 = ? + 2233
a
   3534
b
  3453
c
  2673
d
  2763
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
535.  876.23 + 729.49 = ?
a
   1505.22
b
  1605.72
c
  1600.72
d
  1402.22
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
536.  $\frac{5}{9}$ of $567+\frac{3}{5}$ of $485=?$
a
   600
b
  606
c
  480
d
  24
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
537.  0.5 × 5.6 ÷ 0.5 × 15 = ?
a
   82
b
  48
c
  86
d
  94
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
538.  What value will be obtained if the square of 23 is subtracted from the cube of 9?
a
   140
b
  300
c
  200
d
  240
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
539.  0.99 × 14 ÷ 11 ÷ 0.7 = ?
a
   1.8
b
  1800
c
  18
d
  180
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
540.  $2 \frac{4}{5}-1 \frac{3}{8}+3 \frac{1}{2}=?$
a
   $3 \frac{11}{40}$
b
  $3 \frac{27}{40}$
c
  $4 \frac{37}{40}$
d
  $4 \frac{17}{40}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
541.  $\sqrt{64 \times 49} \div(4)^{2} \times 12=?$
a
   49
b
  56
c
  63
d
  42
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
542.  $\frac{9}{13} \div \frac{162}{325}=?$
a
   $1 \frac{7}{17}$
b
  $2 \frac{7}{18}$
c
  $1 \frac{7}{18}$
d
  $1 \frac{5}{18}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
543.  $? \%$ of $700+(5)^{2}=489$
a
   55
b
  59
c
  54
d
  51
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
544.  $\frac{9}{5}$ of $\frac{265}{513}$ of $?=159$
a
   215
b
  198
c
  171
d
  143
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
545.  $\frac{(?)^{1.8}}{72}=\frac{24}{(?) 1.2}$
a
   8
b
  12
c
  6
d
  14
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
546.  $545-354+434=?+(8)^{2}$
a
   632
b
  652
c
  541
d
  561
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
547.  87146 – 66425 – 15693 = ?
a
   5040
b
  5038
c
  5015
d
  5028
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
548.  96 × ? = 8832 ÷ 4
a
   27
b
  21
c
  23
d
  25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
549.  38% of 818 -? % of 636 = 158.2
a
   24
b
  48
c
  12
d
  36
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
550.  13% of 190 + ? = 111
a
   95.3
b
  73.3
c
  66.7
d
  28.7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
551.  $\sqrt{456 \div 12+142-11}=?$
a
   $(169)^{2}$
b
  $\sqrt{13}$
c
  $(13)^{2}$
d
  13
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
552.  92 × 7 ÷ 8 – 63.80 = ?
a
   16.7
b
  18.7
c
  16.6
d
  17.7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
553.  2615 – 4361 + 2881 = ? × 20
a
   66.25
b
  63.75
c
  56.25
d
  57.75
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
554.  $\sqrt{1089}+\sqrt{289}=\sqrt{?}$
a
   1378
b
  50
c
  625
d
  25
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
555.  628 ÷ ? = 125.6
a
   5
b
  2.5
c
  4.8
d
  3
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
556.  86 × 5.6 × 0.3 = ?
a
   144.48
b
  146.76
c
  149.34
d
  145.26
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
557.  1256 ÷ (32 × 0.25) = ?
a
   154
b
  157
c
  165
d
  160
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
558.  36% of 250 × 18% of 50 =? + 10
a
   790
b
  800
c
  820
d
  810
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
559.  8934 – 3257 + 481 = ? + 2578
a
   6158
b
  3580
c
  3040
d
  3400
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
560.  If $(7)^{2}$ is added to a number, the value so obtained is 52. What is the number?
a
   3
b
  5
c
  6
d
  8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
561.  $\frac{4}{5}+\frac{7}{10}-\frac{2}{3}=?$
a
   $\frac{5}{12}$
b
  $\frac{17}{30}$
c
  $\frac{5}{6}$
d
  $\frac{29}{30}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
562.  $\left(9^{5.6} \times 9^{10.3}\right) \div 9^{2.56}=9^{?}$
a
   13.34
b
  12.43
c
  13.14
d
  12.96
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
563.  $(0.6)^{4} \times(0.36)^{2} \times(0.216)=(0.6)^{?}$
a
   11
b
  12
c
  14
d
  13
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
564.  58369 + 69521 = ? + 31972
a
   95918
b
  95189
c
  95981
d
  95998
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
565.  $22 \times 4+(?)^{2}=(13)^{2}$
a
   64
b
  81
c
  27
d
  9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
566.  11.573 + 27.492 – 19.674 = ?
a
   19.491
b
  18.671
c
  21.581
d
  19.391
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
567.  $50085 \div \sqrt{?}=53 \times 15$
a
   3969
b
  63
c
  65
d
  4096
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
568.  434.23 + 21.56 + 63.89 = ?
a
   511.74
b
  519.68
c
  517.53
d
  515.75
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
569.  15118 + 9238 – 1179 = ? × 77
a
   307
b
  305
c
  303
d
  301
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
570.  18.76 + 222.24 + 3242.15 = ?
a
   3383.25
b
  3283.25
c
  3384.15
d
  3483.15
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
571.  $\frac{\sqrt{2}}{40}=\frac{1}{8}$
a
   5
b
  25
c
  15
d
  $\sqrt 5$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
572.  38.734 + 8.638 – 5.19 = ?
a
   42.179
b
  42.182
c
  41.971
d
  43.072
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
573.  5 × ? = 4808 ÷ 8
a
   112.2
b
  102.2
c
  122.2
d
  120.2
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
574.  205 × ? × 13 = 33625 + 25005
a
   39
b
  27
c
  33
d
  22
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
575.  128 ÷ 8 ÷ 0.4 = ?
a
   48
b
  54
c
  36
d
  42
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
576.  $25^{3} \times 4^{3}-800^{2}=(?)^{2}$
a
   60000
b
  3600
c
  6000
d
  360000
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
577.  $\sqrt{225}+\sqrt{256}=?$
a
   41
b
  15
c
  240
d
  16
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
578.  If $(33)^{3}$ is subtracted from the square of a number, the answer so obtained is 5272. What is the number?
a
   213
b
  193
c
  203
d
  223
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
579.  $\sqrt{25-12+155+1}=?$
a
   14
b
  16
c
  13
d
  17
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
580.  $x^{2} \times x^{3}=?$
a
   $x^{2}$
b
  $x^{6}$
c
  $x^{3}$
d
  $x^{4}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
581.  $\frac{1}{\sqrt{4624}} \times 34=?$
a
   $\frac{3}{4}$
b
  $\frac{4}{3}$
c
  $\frac{2}{3}$
d
  $\frac{3}{2}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
582.  $22^{2}+\sqrt{?}=516$
a
   1128
b
  1024
c
  1124
d
  1028
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
583.  7777 ÷ 35 = ?
a
   222.2
b
  242.2
c
  228.2
d
  225.2
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
584.  $\frac{3}{25} \times \frac{14}{17} \div \frac{21}{34}=(?)^{2}$
a
   $\frac{5}{2}$
b
  $\frac{4}{25}$
c
  $\frac{16}{25}$
d
  $\frac{2}{5}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
585.  (41+7×9)÷7+(25.153)=?
a
   40
b
  25
c
  23
d
  35
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
586.  $\sqrt[3]{10648} \times \sqrt[3]{5832}=?$
a
   216
b
  576
c
  396
d
  432
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
587.  45% of 816 – 23% of ? = 240.7
a
   525
b
  550
c
  560
d
  540
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
588.  $2 \frac{1}{2}$ of $7 \frac{1}{3} \%$ of $870=?$
a
   169.4
b
  149.5
c
  63.8
d
  319
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
589.  (766 – 634) ÷ 12 = ? ÷ (-7)
a
   $-\frac{11}{7}$
b
  $\frac{9}{7}$
c
  -77
d
  -11
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
590.  96423 + 42380 = ? + 66205
a
   72895
b
  79258
c
  72985
d
  75298
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
591.  $\frac{17}{19} \times \frac{53}{221} \times \frac{91}{106}=?$
a
   $\frac{7}{33}$
b
  $\frac{5}{38}$
c
  $\frac{7}{38}$
d
  $\frac{5}{83}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
592.  $(32.4 \times 8 \times 5+4) \div 26+14=(?)^{2}$
a
   $\sqrt{8}$
b
  $-\sqrt{8}$
c
  $(64)^{2}$
d
  8
e
  64
Answer & Explanation
Answer : Option D
593.  $\frac{4}{7}-\frac{3}{14}=\frac{2}{21}+?$
a
   $\frac{1}{7}$
b
  $\frac{5}{21}$
c
  $\frac{2}{7}$
d
  $\frac{4}{21}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
594.  33.03 × 5.5 + 18.95 = ?
a
   199.665
b
  200.615
c
  200.665
d
  200.605
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
595.  $\frac{832}{24} \times \frac{84}{26} \div \frac{252}{72}=?$
a
   64
b
  32
c
  128
d
  16
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
596.  (23 – 135) ÷ 4 = ? ÷ (-6)
a
   -7
b
  7
c
  168
d
  -168
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
597.  $\frac{1}{5}$ th of $\frac{1}{3} \mathrm{rd}$ of $\frac{3}{4}$ th of $15000=?$
a
   740
b
  745
c
  755
d
  750
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
598.  12% of 550 + ?% of 320 = 82
a
   8
b
  9
c
  5
d
  6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
599.  $\sqrt{576}+\sqrt{841}=?$
a
   53
b
  51
c
  41
d
  43
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
600.  $\frac{96}{18} \times \frac{90}{24} \div \frac{20}{9}=(3)^{?}$
a
   5
b
  1
c
  7
d
  3
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
601.  88.8 × 8.8 × 0.08 = ?
a
   625.152
b
  0.625152
c
  62.5152
d
  6.25152
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
602.  $\sqrt{?}-44=25$
a
   4771
b
  1100
c
  4671
d
  2200
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
603.  3535 ÷ 25 = ?
a
   141.4
b
  144.6
c
  145.3
d
  143.7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
604.  if $(11)^{3}$ is subtracted from the square of a number, the answer so obtained is 7930. What is the number?
a
   36
b
  28
c
  21
d
  48
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
605.  $\sqrt{225}+\sqrt{2304}=?-(12)^{2}$
a
   206
b
  208
c
  207
d
  205
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
606.  34 × 14 – 234 – 86 = 126 + ?
a
   30
b
  60
c
  20
d
  40
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
607.  $(2 \times 3)^{4} \div(9 \times 4) \div 4=?$
a
   3
b
  9
c
  12
d
  6
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
608.  $\frac{9}{10}+\frac{3}{11}+\frac{7}{15}=?$
a
   $1 \frac{217}{330}$
b
  $1 \frac{197}{330}$
c
  $1 \frac{211}{330}$
d
  $1 \frac{221}{330}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
609.  142 × 20 × 3 = ?
a
   7425
b
  8250
c
  8520
d
  7250
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
610.  $\frac{(?)^{5 / 3}}{45}=\frac{5}{(?)^{1 / 3}}$
a
   $\sqrt{15}$
b
  225
c
  $(225)^{2}$
d
  15
e
  $\sqrt{45}$
Answer & Explanation
Answer : Option D
611.  7776 ÷ 18 × 3 = ?
a
   1266
b
  1296
c
  1926
d
  144
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
612.  $(2 \times 8 \div 4)^{4} \div(4 \times 4) \div 5=?$
a
   4.5
b
  4.2
c
  3.2
d
  6.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
613.  $\frac{5}{6} \div \frac{8}{9} \times \frac{3}{5}=?$
a
   $\frac{5}{9}$
b
  $\frac{7}{16}$
c
  $\frac{7}{9}$
d
  $\frac{9}{16}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
614.  $(58)^{5} \times(58)^{7} \div(58)^{2}=(58)^{?}$
a
   8
b
  17.5
c
  6
d
  12
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
615.  13.33 + 33.31 + 331.13 = ?
a
   350.55
b
  350.05
c
  255.05
d
  377.77
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
616.  $\sqrt{444 \div 37+15+11 \times(?)}=7$
a
   4
b
  5
c
  2
d
  3
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
617.  235 + 75 × 8 = ?
a
   835
b
  2840
c
  1955
d
  2480
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
618.  9999 – 3434 – 2525 + 1313 =?
a
   5353
b
  3535
c
  3553
d
  5335
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
619.  [(155 ÷ 2) + 83.5] ÷ 5 =? ÷ 2.5
a
   73.5
b
  70.4
c
  80.5
d
  83.4
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
620.  $14^{13} \times 14^{3}=?$
a
   $14^{7}$
b
  $14^{16}$
c
  $14^{10}$
d
  $14^{39}$
e
  none of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
621.  486 + 32 × 2.5 – 59 = ?
a
   599
b
  507
c
  514
d
  528
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
622.  (3750 – 2580) × 25 × 6 =?
a
   280.80
b
  15.80
c
  250.80
d
  7.80
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
623.  $(0.027)^{2} \times(0.09)^{2} \div(0.3)^{6}=0.3^{?}$
a
   5
b
  2
c
  6
d
  3
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
624.  4334 – 1515 + 4242 – 2222 =?
a
   4838
b
  4836
c
  4839
d
  4834
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
625.  7655 – 8354 + 5434 =? + (6)2
a
   4529
b
  4699
c
  4539
d
  4679
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
626.  73.96 – 18.19 + 17.47 = ? + 10.91
a
   61.43
b
  54.53
c
  56.33
d
  62.33
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
627.  6534 ÷ 40 ÷ 33 = ?
a
   5.25
b
  4.82
c
  6.12
d
  3.06
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
628.  $(5)^{2} \times(25)^{3} \times 125=(5)^{?}$
a
   9
b
  11
c
  8
d
  7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
629.  $2 \frac{3}{7}-2 \frac{1}{4}-1 \frac{1}{14}+1 \frac{1}{28}=?$
a
   $\frac{2}{7}$
b
  $1 \frac{1}{14}$
c
  $\frac{1}{7}$
d
  $1 \frac{1}{7}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
630.  $\frac{25-4^{2}}{6^{2}-28}=?$
a
   $\frac{5}{8}$
b
  $\frac{9}{10}$
c
  $2 \frac{1}{4}$
d
  $1 \frac{1}{7}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
631.  What value will be obtained if the cube of 8 is subtracted from the square of 31?
a
   448
b
  459
c
  467
d
  438
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
632.  $621 \div 27 \times 2-37=\sqrt{?}$
a
   81
b
  $3 \sqrt{3}$
c
  3
d
  9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
633.  55% of 560 – 28% of ? = 229.6
a
   300
b
  320
c
  250
d
  260
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
634.  122 × 252 – 12234 = ?
a
   18520
b
  18150
c
  18501
d
  18510
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
635.  $\frac{1}{5}$ th of $\frac{3}{4}$ th of $\frac{2}{5}$ th of $6000=?$
a
   360
b
  370
c
  350
d
  330
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
636.  $\frac{(16)^{2}+152 \div 4}{15}=?$
a
   19.6
b
  18.6
c
  18.5
d
  19.7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
637.  420 ÷ 28 × 288 ÷ 32 = ?
a
   132
b
  138
c
  236
d
  235
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
638.  43% of 600 + ?% of 300 = 399
a
   45
b
  42
c
  41
d
  47
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
639.  28% of 150 + 24% of 350 =?
a
   146
b
  118
c
  108
d
  126
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
640.  $1 \frac{1}{5}-1 \frac{1}{10}+1 \frac{1}{4}=?$
a
   $1 \frac{7}{20}$
b
  $1 \frac{3}{10}$
c
  $2 \frac{7}{10}$
d
  $1 \frac{3}{20}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
641.  38% of 341 = ?
a
   135.78
b
  120.68
c
  136.28
d
  129.58
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
642.  $65 \%$ of $400+\sqrt{?}=44 \%$ of $800-12 \%$ of 400
a
   2116
b
  44
c
  46
d
  1936
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
643.  40 × 12.5 × 1.3 = ?
a
   765
b
  639
c
  650
d
  705
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
644.  22.05 × 4.5 = ?
a
   99.225
b
  992.25
c
  90.225
d
  990.225
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
645.  4545 ÷ 50 ÷ 5 =?
a
   18.18
b
  54.5
c
  17.16
d
  45.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
646.  333.33 + 33.33 + 3.3 =?
a
   396.96
b
  369.69
c
  369.96
d
  396.69
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
647.  $(49)^{2} \times(7)^{8} \div(343)^{3}=(7)^{?}$
a
   3
b
  11
c
  7
d
  9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
648.  What is the value of (x) in the following equation? $\frac{(x)^{1.2}}{9.8}=\frac{28}{(x)^{1.8}}$
a
   12
b
  16
c
  18
d
  14
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
649.  $\frac{7}{15}$ of $\frac{5}{12}$ of $540=?$
a
   160
b
  210
c
  150
d
  105
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
650.  556.65 + 65.65 + 56.65 = ?
a
   682.55
b
  684.85
c
  676.05
d
  678.95
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
651.  7825 – 9236 + 5234 =? × 25
a
   125.92
b
  125.29
c
  152.29
d
  152.92
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
652.  $85 \times 12 \div 5-(2)^{3}=(?)^{2}$
a
   – 14
b
  $2 \sqrt{14}$
c
  196
d
  24
e
  $-\sqrt{14}$
Answer & Explanation
Answer : Option A
653.  $\sqrt{841}+729=?$
a
   763
b
  758
c
  751
d
  741
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
654.  $\sqrt{576}-\sqrt{289}=\sqrt{?}+1$
a
   49
b
  36
c
  6
d
  7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
655.  $31^{11.3} \times 31^{4.1}=?$
a
   $31^{14.9}$
b
  $31^{6.3}$
c
  $31^{7.2}$
d
  $31^{16.8}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
656.  (396 ÷ 36) × (648 ÷ 24) = ?
a
   231
b
  297
c
  264
d
  319
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
657.  $28677 \div \sqrt{?}=79 \times 11$
a
   33
b
  1089
c
  1225
d
  35
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
658.  $\frac{3}{4}$ of $\frac{3}{5}$ of $\frac{2}{3}$ of $?=3174$
a
   10500
b
  10550
c
  10540
d
  10580
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
659.  (486% of 6500) ÷ 36 = ?
a
   877.5
b
  792.31
c
  799.83
d
  867.8
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
660.  18.2% of 890 = ?
a
   168.91
b
  163.98
c
  165.91
d
  161.98
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
661.  7414 + 3698 + 1257 + 1869 = ?
a
   13428
b
  14328
c
  13248
d
  14438
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
662.  If $(51)^{2}$ is added to the square of a number, the answer so obtained is 15826. What is the number?
a
   113
b
  114
c
  116
d
  115
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
663.  5 × ? = 9884 ÷ 16
a
   123.55
b
  91.25
c
  115.65
d
  103.18
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
664.  $\sqrt{625}-\sqrt{529}=\sqrt{?}$
a
   $\sqrt{2}$
b
  16
c
  4
d
  2
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
665.  $\sqrt{96 \times 12 \div 18+26-9}=?$
a
   $(81)^{2}$
b
  81
c
  3
d
  9
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
666.  65873 + 4289 – 3786 = ? + 15298
a
   42500
b
  54250
c
  52450
d
  41500
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
667.  $23 \frac{8}{9}+15 \frac{7}{9}-12 \frac{1}{3} \times \frac{2}{3}=?$
a
   $31 \frac{4}{9}$
b
  $31 \frac{1}{3}$
c
  $30 \frac{4}{9}$
d
  $30 \frac{1}{3}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
668.  8080 ÷ 80 ÷ 8 =?
a
   14.225
b
  806
c
  860
d
  12.625
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
669.  $72 \times \frac{5}{18}+39=?$
a
   57
b
  56
c
  59
d
  53
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
670.  $12 \times \sqrt{4225}+212=?$
a
   991
b
  999
c
  995
d
  993
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
671.  (3692 + 1863 + 2410) ÷ 125 = ?
a
   63.82
b
  63.42
c
  63.92
d
  63.72
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
672.  3695.12 + 4458.02 - ? = 7592.14
a
   651
b
  465
c
  575
d
  561
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
673.  35% of (?) = 2175.95
a
   6721
b
  6127
c
  6712
d
  6217
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
674.  $? \times \sqrt{144}=311 \times 24$
a
   633
b
  622
c
  634
d
  624
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
675.  15.96 – 42.94 + 75.17 = ?
a
   45.29
b
  48.36
c
  48.19
d
  44.36
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
676.  (69.3 × 15.2) + (4.5 × 19.8) =?
a
   1412.46
b
  1124.46
c
  1142.46
d
  1152.46
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
677.  46.25 × 18 + 7.50 = ?
a
   299.75
b
  295.5
c
  306.25
d
  300
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
678.  $1 \frac{4}{5}+3 \frac{2}{5}+2 \frac{2}{3}=?$
a
   $7 \frac{14}{15}$
b
  $6 \frac{13}{15}$
c
  $13 \frac{1}{15}$
d
  $6 \frac{14}{15}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
679.  What is the value of ( x) in the following question? $\frac{(x)^{0.7}}{36}=\frac{9}{(x)^{1.3}}$
a
   16
b
  19
c
  17
d
  14
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
680.  $(5)^{(3.5)} \times(5)^{(4.8)} \times(5)^{(2.4)} \div(5)^{(?)}=(5)^{(5.1)}$
a
   5.2
b
  5.4
c
  5.6
d
  5.5
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option C
681.  $17^{34.5} \times 17^{68.9} \div 17^{27.4}=17^{?}$
a
   76
b
  74.5
c
  82
d
  56
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
682.  3434 + 7979 – 2323 = ?
a
   9190
b
  9191
c
  9091
d
  9099
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
683.  29 × 16 – 218 – 56 = 117 + ?
a
   75
b
  72
c
  65
d
  63
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
684.  $3 \frac{1}{2}+1 \frac{3}{4}+1 \frac{5}{8}=?$
a
   $6 \frac{7}{8}$
b
  $6 \frac{5}{8}$
c
  $5 \frac{7}{8}$
d
  $7 \frac{1}{8}$
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option A
685.  453 – 336 + 110 = ? + 31
a
   186
b
  196
c
  256
d
  194
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B
686.  $(4.5)^{2} \div(2.5)^{2} \times 5=?$
a
   25.3125
b
  15.4
c
  25.4
d
  16.2
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option D
687.  $5^{8.9} \times 25^{7.2} \div 125^{4.6}=5^{?}$
a
   10.5
b
  9.5
c
  7.6
d
  8.7
e
  None of these
Answer & Explanation
Answer : Option B